Lawcom

Incassobureau en advocatenkantoor

Lawcom

LAWCOM is een advocatenkantoor en incassobureau van nu voor morgen

Wij hebben geen dossiers maar relaties. Problemen op tijd detecteren, anticiperen en procedures vermijden.

Dankzij onze doorgedreven informatisering zijn wij dé referentie geworden voor het invorderen van facturen. Maar deze informatisering zetten wij ook in voor productontwikkeling. Zo gaan wij na welke noden onze cliënten hebben, en indien mogelijk zoeken wij een IT-oplossing voor de juridische afhandeling van deze noden. Zo hebben wij voor de verzekeringssector al diverse producten ontwikkeld die de juridische afhandeling van hun dossiers standaardiseert, en bijgevolg efficiënter en goedkoper maakt.

Specialisten incasso en bedrijfsrecht!

LAWCOM advocaten kan een ervaring van meer dan 30 jaar aanbieden en behoort tot de marktleiders onder de advocatenkantoren inzake incasso. Tot het cliënteel van de afgelopen jaren behoren zowel grote verzekeraars, ziekenhuizen, sociale secretariaten als KMO’s en handelaars.

LAWCOM wil haar cliënteel een full package aanbieden. Haar expertise inzake ondernemingsrecht maakt het mogelijk om KMO’s en handelaars bij te staan in alle juridische facetten waarmee zij in hun dagelijkse activiteiten mee worden geconfronteerd.

Naast de advocaten steunt het kantoor op dossierbeheerders en een IT-afdeling die de continue werking van het kantoor verzekert.

Dimitri Dedecker – zaakvoerder

“Lawcom staat voor efficiënt incassobeheer”

Mr. Dedecker is zaakvoerder van het kantoor. Hij studeerde in 2001 cum laude af aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde daarna nog een Degree European Union Law, Common Law, Intellectual Property Law aan de Manchester Metropolitan University en een Postgraduaat Vennootschapsrecht aan de Brugge Business School . Hij liep stage aan de balie van Gent en in 2008 verliet hij het kantoor De Bock et Baluwé om een eigen praktijk uit te bouwen in zijn thuisstad Nieuwpoort om vervolgens in juni 2015 het kantoor Gobert Advocaten over te nemen dat gespecialiseerd was in incasso.

Mr. Dedecker houdt zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Van het invorderen van facturen tot het begeleiden van overnames. Hij adviseert KMO’s in hun dagelijkse praktijk, stelt contracten op en voert procedures.

Daarnaast is mr. Dedecker gekend voor zijn bijzondere specialisatie in het sportrecht. Als auteur en spreker levert hij geregeld commentaar op rechterlijke uitspraken, wetgevende initiatieven of actuele gebeurtenissen In 2010 verscheen zijn eerste boek inzake sportrecht, “Overeenkomsten in het sportrecht” (story-scientia). Daarna volgde “The war on doping : over korfbalethiek en mensenrechten”. In 2013 schreef hij een “Handboek Sportrecht” dat een actueel overzicht bevat van alle facetten van het sportrecht.